fbpx
Політика

Бригинець закликав ГПУ визнати Слідчий комітет РФ терористичною організацією

Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець звернувся до генерального прокурора України Віталія Яреми, закликавши його подати до суду на Слідчий комітет Російської Федерації.

 Як нагадав Олександр Бригинець, СК РФ відкриває кримінальні справи проти українських чиновників, військовослужбовців та командирів, які борються з терористами і російськими найманцями на сході. У той же час, як заявив депутат, СК РФ фактично сам став терористичною організацією, яка діє у співпраці з терористичними організаціями «ДНР» і «ЛНР».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 «Таким чином, їх діяльність підпадає під ознаки кримінальних злочинів, таких як створення терористичної групи чи терористичної організації (ст. 258-3 КК України); сприяння вчиненню терористичного акту (в. 258-4 КК України); втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, працівника державної виконавчої служби (ст. 343 КК України); втручання в діяльність державного діяча ( в. 344 КК України)», – написав Олександр Бригинець в Facebook.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 За його словами, всі структури, які допомагають фізично або фінансують терористів, повинні бути визнані або терористичними організаціями, або такими, що сприяють тероризму.

Читайте також: