fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Відновлення інфраструктури на сході обійдеться більш ніж в 2 млрд грн – «Укравтодор»

Як повідомила прес-служба «Укравтодору», на відновлення об’єктів інфраструктури, пошкоджених в ході бойових дій на сході України, знадобиться вже більш, ніж 2,15 млрд гривень.

 «Саме в таку суму, станом на середину липня, фахівці дорожніх підприємств і організацій Донецької та Луганської областей оцінили збиток від несанкціонованих втручань в роботу дорожнього комплексу східного регіону», – йдеться в повідомленні відомства.

 При цьому наголошується, що дана сума є орієнтовною, оскільки повноцінно оцінити стан інфраструктури поки що вдалося лише на тих територіях, які були звільнені від терористів. У той же час, обсяги руйнувань на територіях, де ще ведуться бойові дії, поки що не встановлені.

 За словами глави «Укравтодору» Сергія Підгайного, в даний час пошкоджено майже 962 кілометри автомобільних доріг загального призначення, з яких близько 250,5 кілометрів на Донеччині, більш 711,5 кілометрів – в Луганській області. Крім того, зруйновано 20 мостів і шляхопроводів, загальна довжина яких становить 2101 погонний метр.

 Згідно з попередніми оцінками, вартість ремонтних робіт в Донецькій області складе 735,1 мільйон гривень, а в Луганській – 1423,3 мільйона гривень.

Читайте також: