fbpx
Міжнародна економіка

Швейцарія не допомагатиме країнам ЄС подолати російське ембарго

Швейцарія не допомагатиме європейським виробникам в подоланні російського ембарго на поставки продуктів з країн Європейського Союзу. Про це повідомляють європейські засоби масової інформації.

В Міністерстві сільського господарства Швейцарії повідомили, що багато європейських виробників фруктів і овочів попросили швейцарську владу допомогти організувати поставки товарів у Російську Федерацію саме через Швейцарію. Проте місцева влада відмовилися діяти за такою схемою.

Як заявив офіційний представник відомства, в Швейцарії видають сертифікати якості на всі товари, які підлягають експорту, і не можуть зробити те ж саме з продукцією, яка потрапила в країну з іншої держави. До слова, в Швейцарії так і не уточнили, які саме країни просили керівництво країни допомогти подолати російське ембарго.

Як вже повідомлялося раніше, швейцарські власті відмовилися приєднуватися до секторальних санкціям проти російського агресора. Місцева влада заявила про те, що вона готова виступати тільки в ролі миротворця.

Читайте також: