fbpx
Право

Московські таджики мають намір провести стотисячний мітинг проти використання «рабської праці»

Загальноросійський рух «Таджицькі трудові мігранти» готує заявку в столичну мерію на проведення стотисячного мітингу. Захід передбачається провести в жовтні, повідомляють «Известия».

 Протестуючі збираються вимагати залучення працедавців до відповідальності за використання «рабської праці» мігрантів та невиплату зарплат. «За нашими даними, на 12 ринках Москви знаходяться фактично в рабстві тисячі таджиків. Їм не платять зарплату, забирають документи, тримають під замком на територіях столичних ринків», – пояснив керівник руху «Таджицьких трудових мігрантів» Каромат Шаріпов.

 За словами Шаріпова, бригадири примусово стягують по 5 тис. рублів за ліжко- місце з кожного працівника, навіть якщо той не хоче жити на території ринку.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Серед вимог учасників мітингу також буде перегляд справ мігрантів, які перебувають в російських в’язницях, і звільнення політв’язнів в Таджикистані.

 Крім того, протестувальники піднімуть питання створення робочих місць в рідній країні. «У нас на батьківщині мітинги, що зачіпають цю проблему, не проводяться. Їх там просто не узгоджує влада. Тому ми хочемо, щоб нас почули в Таджикистані за допомогою міжнародних правозахисників і через ЗМІ», – пояснив Шаріпов.

 На думку лідера руху «Таджицькі трудові мігранти», крім мігрантів на мітинг можуть вийти і москвичі. «Звичайно, висунуті вимоги стосуються Таджикистану, але одночасно це і проблема Росії, – вважає він. – 2 млн таджиків знаходяться на території країни, з них мільйон належить до категорії молоді. І російська влада не може ігнорувати таку кількість людей…».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Шаріпов пояснив, що мітинг буде проведений в жовтні після з’їзду лідерів громадських організацій Таджикистану, який відбудеться в другій декаді жовтня в Москві або Підмосков’ї. Газета нагадує, що на початку серпня організація «Молодь Таджикистану» вже намагалася провести мітинг чисельністю в 1 тис. осіб. Однак столична влада проведення мітингу не погодила через те, що дана організація офіційно не зареєстрована в Мін’юсті.

 Джерело: УНІАН

Читайте також: