fbpx
Міжнародна економіка

КНР виписала Японії рекордний штраф

Китайська Народна Республіка стягнула рекордний штраф від 12 японських компаній, які китайці оштрафували на рекордну суму 1,24 мільярда юанів, що становить 202 мільйони доларів. Даний штраф був виписаний компаніям, що випускають комплектуючі запчастини для автомобілів, за те, що вони вступили в цінову змову.

Антимонопольний регулятор Китаю оголосив, що співробітники відповідальних служб зуміли виявити і довести навмисну змову компаній, чиї дії зменшували конкуренцію на ринку.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

Варто відзначити, що такі великі японські компанії, як Sumitomo Electric і Mitsubishi Electric виплатили самі величезні штрафи.

«Рішення влади прийнято на тлі кампанії проти транснаціональних корпорацій, які порушують китайське антимонопольне законодавство. Національна комісія Китаю з розвитку і реформ ( NDRC) заявила, що японські компанії негативно вплинули на ціноутворення автозапчастин, цілих автомобілів і підшипників», – повідомляють місцеві ЗМІ.

Читайте також: