Хакери викрали секретні дані про розслідування рейсу MH370

Невідомі кіберзлочинці зуміли зламати кілька десятків комп’ютерів, що належать ряду малайзійських служб. Йдеться про служби, які займаються розслідуванням долі пасажирського літака авіакомпанії Malaysia Airlines, що слідував за маршрутом Куала – Лумпур – Пекін. Про ситуацію навколо зниклого авіалайнера повідомляють малайзійські ЗМІ.

За деякими даними, невідомі хакери зуміли заразити шкідливою програмою близько 30 комп’ютерів, що знаходяться в департаменті цивільної авіації, Ради національної безпеки Малайзії. Крім того, під удар кіберзлочинців потрапили і комп’ютери малазійських авіаліній. Відзначимо, що хакери направили свою шкідливу програму на малайзійські комп’ютери по електронній пошті вже на наступний день після катастрофи лайнера.

В листах містилися неправдиві дані про те, що місце аварії пасажирського літака виявлено. За допомогою такої програми кіберзлочинці викрадали інформацію про розслідування долі авіалайнера «Боїнг». Як відомо, малайзійський авіалайнер пропав 8 березня 2014 року під час рейсу Куал-Лумпур-Пекін.

Related Post

За непідтвердженою інформацією, кіберзлочинці знаходяться на території Китаю. Стало відомо, що шкідливу програму в комп’ютерах виявили представники урядової служби Малайзії CyberSecurity.

«В електронній пошті містилися особисті дані, включно засекречені документи і записи зустрічей, деякі з них мають пряме відношення до розслідування по рейсу MH370», – заявив Амірудін Абдул Вахаб, виконавчий директор організації CyberSecurity.

Як пояснив Амірудін Абдул Вахаб, встановлені на комп’ютерах «антивіруси» не зуміли виявити впроваджену хакерську програму. За його словами, така атака на урядові комп’ютери була ретельно розроблена.

Leave a Comment