fbpx
Міжнародна економіка

ЗМІ: “У Росії вже відчули третю хвилю санкцій”

Німецький журнал Der Spіegel повідомляє, що російські нафтові компанії вже випробували на собі ефект санкцій, які недавно були введені щодо Російської Федерації світовим співтовариством. Як повідомляє «Німецька хвиля», особливо негативно введені санкції позначаються на нафтовому секторі та банках Російської Федерації.

Таким чином, після введення третьої хвилі санкцій Сполучені Штати Америки припинили постачати обладнання російській нафтовій компанії «Газпром буріння». Як повідомляє журнал, багато російських нафтові компанії займаються проектами в Арктиці, а ці проекти, в свою чергу, дуже залежать від американського обладнання.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Як заявив віце-президент російського інноваційного центру «Сколково» Микола Грачов, нафтовидобуток в Російській Федерації через санкції найближчим часом може скоротитися на десять відсотків. Щодо фінансових санкцій проти Російської Федерації, то вони також приносять ефект, так як російські фінансові інститути вкрай залежні від запозичень на світових ринках капіталу.

Читайте також: