fbpx
Політика

Україна зможе провести протягом 5 років реформи, необхідні для вступу в ЄС – Турчинов

 Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов переконаний в тому, що протягом п’яти років Україна зможе провести всі реформи, необхідні для вступу в Європейський союз. За його словами, Україна повинна стати членом Євросоюзу і НАТО, оскільки це буде надійною гарантією проти російської агресії.

 При цьому він зазначив, що українська влада усвідомлює, що реалізувати ці цілі за один день неможливо.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 «Ми ставимо перед собою п’ятирічний план євроінтеграції», – підкреслив спікер.

 Як стверджує Олександр Турчинов, більшість громадян України усвідомлюють необхідність вступу країни в НАТО, оскільки – це спосіб захистити Україну від агресивної політики Росії. За словами політика, саме російська агресія і призвела до зміни настроїв людей щодо вступу в Північноатлантичний альянс.

 «Одне із завдань Російської Федерації – не допустити вступу України в Євросоюз, що вони намагалися зробити ще за допомогою Януковича. Але ми довели, що здатні реалізувати свій європейський вибір», – сказав Олександр Турчинов.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Нагадаємо, що в даний час спікер Верховної Ради України знаходиться в Литві, де бере участь у Конференції голів парламентів Північних і Балтійських країн.

Читайте також: