fbpx
Політика

“Правий сектор” не піде на Київ – Б. Береза

    Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав керівник інформаційного відділення "Правого сектору" Борислав Береза, передає УНН.

 "Дмитро Ярош зробив вчора досить гучну заяву. Спровокувало його на це абсолютно неадекватне і жорстоке ставлення деяких представників правоохоронних органів до наших активістів. Це були провокаційні дії генерала Євдокимова та його підлеглих, які і змусили Яроша піти на поводу емоцій. Емоції властиві людям. А ми не небожителі, а звичайні люди з плоті і крові. Ми часто занадто щирі і відкриті. Більше, ніж повинні дозволяти собі політики. Але ми не так давно в політиці. Хоча вже й надивилися всілякої гидоти. На відміну від більшості представників можновладців, ми пам’ятаємо, хто ми. І визнаємо, що нам властиво помилятися. Ми можемо це визнати, хоча жодного разу за останні п’ять місяців жоден представник влади жодного разу не зізнався у своїх помилках.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Ми зрозуміли, що наша заява було несвоєчасною, але вона була продиктована принципами братства і взаємодопомоги. Саме ця заява не просто допомогла звільнити наших активістів, а й зупинила тортури і знущання над ними. Шкода, що це не виправило всієї ситуації в цілому. МВС і вся правоохоронна система, включаючи суди і прокуратуру, вимагають негайного реформування.

 Ми усвідомлюємо, що це необхідно робити терміново і починати треба негайно. Але також ми розуміємо, що наш похід до Києва для примусової люстрації МВС може бути використаний антиукраїнськими силами: як в Україні, так і в Кремлі. Ми звичайні люди. Ми воїни. Ми політики. Але, насамперед, ми патріоти і громадяни України. І ми не підемо на дії, які можуть завдати шкоди Україні. Саме тому ми цінуємо інтереси України навіть більше особистої безпеки. Саме тому ми й б’ємося на Донбасі за цілісність нашої Батьківщини. Нехай і без статусу учасника бойових дій, але щиро і безкомпромісно. І саме тому ми залишаємося на передовій. Там де і повинні залишатися патріоти України. ми переможемо! Слава Україні!", – написав Б. Береза.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Як повідомляв УНН, раніше "Правий сектор" заявив про намір вирушити маршем на Київ, якщо президент України Петро Порошенко протягом двох діб не проведе чистку в лавах міліції.

 Джерело: УНН

Читайте також: