fbpx
Політика

МВС України: Участь в нелегальних збройних формуваннях перетворює патріотів на гарматне м’ясо

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков прокоментував останню заяву лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша. Глава МВС України висловив думку, що участь українських патріотів в нелегальних збройних формуваннях «перетворює їх на гарматне м’ясо». Свої коментарі з даного питання Арсен Аваков оприлюднив у соціальній мережі.

«А може Дмитру Ярошу все- таки відповісти за тих 32-х осіб, які через тупість його командування безтурботно в’їхали на блокпост під Донецьком, після чого були вбиті і взяті в полон?» – заявив Арсен Аваков.

Головний міліціонер країни запропонував лідеру «Правого сектора» перестати «грати в робін гудів». Арсен Аваков вважає, що Дмитро Ярош не повинен підставляти «реальних патріотів на догоду своєму патріотичному снобізму».

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Після цього міністр внутрішніх справ України звинуватив лідера «Правого сектора» в поповненні рядів незаконних збройних формувань добровольцями.

«Твоя проблема полягає в тому, що своїм фіглярством брутального патріота ти обманюєш багатьох громадян, які пішли за тобою по суті в нелегальні збройні формування – без основ і правил, без порядку і законів. По суті, таким чином повіривши вам люди перетворюються на безглузде гарматне м’ясо неорганізованості», – підкреслив міністр внутрішніх справ.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

На думку Авакова, ніяка війна не виправдає таких дій. Міністр пояснив, що у лідера «Правого сектора» немає права розпоряджатися долями українців таким способом.

Як відомо, раніше під Донецьком група терористів розстріляла автобус, в якому знаходилися бійці «Правого сектора».

Також стало відомо, що на блокпостах АТО встановлять камери відеофіксації.

«Всі наші дії спрямовані на підвищення безпеки громадян і мінімізацію терористичних загроз», – заявили в МВС України.

Читайте також: