fbpx
Політика

Деморалізація в рядах бойовиків триває, – Зорян Шкіряк

 Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк розповів про те, що російські терористи, задіявши всі свої резерви, безуспішно намагалися контратакувати втрачені позиції на декількох напрямках в Донецькій і Луганській областях. За його словами, мета терористів полягала в тому, щоб прорватися і відновити зв’язок між російськими терористичними бандами «ДНР» і «ЛНР», які були відрізані раніше силами АТО.

 На щастя, як зазначив Зорян Шкіряк, українські силовики успішно відбили всі атаки, знищивши велику кількість, як терористів, так і їхньої техніки.

 «Терористи відступають. Стан загальної деморалізації в рядах бойовиків щодня поглиблюється. Дезертирство місцевих сепаратистів, що знаходяться в паніці і відчаї, триває», – додав радник міністра.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Він також звернув увагу на те, що лідери терористів все більше конфліктують між собою. Крім того, відбуваються бійки за розподіл награбованого майна та розподіл сфер впливу на окупованих територіях. За словами Зоряна Шкіряка, не рідкісні випадки, коли справа доходить до перестрілок.

 «Російські бандити, керовані кадровими офіцерами НД РФ, не припиняють жорстоко вбивати мирних громадян в тимчасово окупованих населених пунктах Донбасу. Терористи продовжують артилерійські і ракетні обстріли житлових кварталів усіх міст і селищ, де тимчасово орудують їх злочинні угруповання», – додав він.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Однак, як зазначив Зорян Шкіряк, сили АТО продовжують щодня затримувати диверсантів, зрадників, коректувальників вогню та учасників сепаратистських рухів. Більш того, все частіше починають самостійно приходити сепаратисти, які розчарувалися в «ДНР» і «ЛНР».

 «Зараз тривають позиційні протистояння. Нашим військовим йде підкріплення. Сили АТО планомірно проводять спецоперації безпосередньо в околицях Донецька та Луганська і ведуть підготовку до вирішальної активної фази операції зі звільнення цих та інших міст Донбасу», – підсумував радник міністра.

Читайте також: