fbpx
Політика

Активісти провели акцію на підтримку “в’язнів Болотної”

 Сьогодні в Санкт-Петербурзі на площі Леніна біля Фінляндського вокзалу активісти опозиції провели акцію на підтримку «в’язнів Болотної». За деякими даними, в акції брало участь 15 осіб з плакатами в руках. Також активісти придумали інсталяцію, яка символізує «Болотну справу», кілька томів зшиті білими нитками. Все це після акції вони мають намір знищити.

Організаторами даної акції є активісти Російського соціалістичного руху (РСД). Нагадаємо, що прокурор вимагає засудити фігурантів справи про заворушення на Болотній площі, які мали місце  в Москві 6 травня 2012 року, до покарання від умовного терміну до чотирьох років позбавлення волі.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Наприклад, активістів антифашистського руху Олексія Гаскарова та Олександра Марголіна прокурор просить засудити до чотирьох років позбавлення волі за участь у заворушеннях на Болотній площі. Іллю Гущина мають намір засудити до 3,7 років ув’язнення.

Судове засідання відбудеться завтра, 18 серпня. «Справа про масові заворушення на Болотній площі в Москві була порушена після події 6 травня 2012 року, коли дозволена владою опозиційна акція переросла в зіткнення з поліцією. За протиправні дії було затримано понад 400 осіб, постраждали понад 30 поліцейських. Ще кілька десятків людей отримали поранення», – повідомляють ЗМІ.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Залишається додати, що правоохоронні органи порушили кримінальну справу за статтями 212 і 318 Кримінального кодексу Російської Федерації «Масові заворушення» та «Насильство щодо представників влади».

Читайте також: