fbpx
Політика

Люстрація в Україні повинна була відбутися ще в 1991 році – Пацкан

 Народний депутат України від фракції «УДАР» Валерій Пацкан заявив, що закон про очищення влади у разі ухвалення стане одним з вагомих елементів повного перезавантаження влади.

 Як вважає депутат, прийняття даного закону в другому читанні буде непростим. За його словами, причина в тому, що даний закон зачіпає багатьох діючих чиновників, управлінців і керівників вищої ланки.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 «Я думаю, що все- таки буде багато спроб внести ті чи інші положення. Відпрацьовані нами норми закону максимально дозволяють зробити нормальне перезавантаження влади», – зазначив Валерій Пацкан.

 На його думку, люстрація в Україні повинна була відбутися ще в 1991 році, як і в деяких країнах пострадянського простору, які повністю очистили владу і заборонили комуністичну ідеологію. Він переконаний, що поки в парламенті будуть знаходитися Партія регіонів і комуністи, будуть гальмуватися процеси прийняття всіх важливих законів, серед яких про люстрацію і про вибори.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 «Цим людям це невигідно», – підкреслив Валерій Пацкан.

 Як зазначив депутат, цей закон спрямований не на часткове, а на повне перезавантаження влади.

Читайте також: