fbpx
Політика

Краще б РФ відкликала своїх терористів з України – Лінкявічюс

  Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс вважає, що під прикриттям гуманітарних зусиль "ескалація ситуації" в Україні триває. Про це він заявив в п’ятницю в Брюсселі напередодні позачергового засідання Ради ЄС із закордонних справ, передає власний кореспондент УНІАН.

 "Ми дуже стурбовані розвитком ситуації в Україні, тому що, з одного боку, ми говоримо про так званий «гуманітарний конвой», але в той же час ми бачимо, що ескалація триває. Ми бачили повідомлення, що цієї ночі військове устаткування знову перетнуло кордон. Тому ми можемо говорити про прикриття гуманітарними зусиллями і конвоєм продовження подальшої ескалації. Це показує, що дуже важко довіряти, і ми повинні бути єдиними в цьому питанні", – заявив глава МЗС Литви.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 У цьому зв’язку Лінкявічюс висловив переконання, що найкращою допомогою Росії Україні буде відкликати назад лідерів терористів і припинити їх підтримувати, поставляючи зброю.

 "Найбільш ефективною допомогою з Росії Україні буде відкликати назад лідерів терористів, припинити підтримувати їх, поставляючи зброю, танки, ракетні установки, важку зброю. Це буде найкращою допомогою з Росії Україні", – зазначив глава МЗС.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

  За матеріалами: УНІАН

Читайте також: