“Ялинка” на Майдані повинна бути збережена», – Інститут національної пам’яті

Каркас ялинки, яка стоїть на Майдані Незалежності в центрі Києва, варто зберегти. Таку точку зору висловили в Українському інституті національної пам’яті. За словами представника інституту, ялинка на Майдані повинна бути збережена як артефакт для майбутнього музею Майдану.

З такою заявою Український інститут національної пам’яті звернувся до київської мерії 11 серпня. У листі представники інституту закликають столичну владу забезпечити музеєфікацію і схоронність «ялинки».

Related Post

Як заявив заступник директора Українського інституту національної пам’яті Олександр Зінченко, недобудована «ялинка» на Майдані є своєрідним символом Євромайдану.

«Адже розгін Майдану, який відбувся 30 листопада, відбувся під приводом встановлення новорічної ялинки. Також з захоплення каркаса ялинки почалося віче 1 грудня. Каркас цієї ялинки став символом незгоди з режимом Віктора Януковича. Такі артефакти мають бути збережені для наших нащадків, так як вони є важливими для української національної пам’яті», – прокоментував ситуацію Олександр Зінченко.

Leave a Comment