fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Юрій Сиротюк: “Під виглядом гуманітарного вантажу РФ може завести хімічну або біологічну зброю”

Народний депутат України від ВО «Свобода» Юрій Сиротюк вважає, що Україні під силу самостійно надати гуманітарну допомогу Донбасу. За його словами, на сьогоднішній день просто неприйнятно прийняття будь-якої допомоги і вантажів від Російської Федерації, поки це країна продовжує поставки озброєння на територію України.

«Це просто виглядає шалено, коли в нашу країну йде ніби як гуманітарний вантаж, а в цей же час тривають артилерійські обстріли тих місць, куди цей вантаж хочуть доставити», – прокоментував ситуацію Юрій Сиротюк. За його словами, під виглядом гуманітарного вантажу російська влада може завезти в Україну небезпечну біологічну або навіть хімічну зброю.

«Існує ймовірність того, що під видом цієї гуманітарної допомоги в Україну везуть допомогу для найманців. Росія продовжує використовувати на території України незаконні способи ведення війни і незаконні види озброєння. З цієї причини у мене особисто є величезні підозри, що під виглядом гуманітарного вантажу можуть ввести біологічну або хімічну зброю, яка, наприклад, може викликати епідемію. В даний момент довіри до Російської Федерації немає», – додав він.

Читайте також: