fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Українські військові продовжують активно знищувати терористів на Донбасі – Тимчук

  Сили антитерористичної операції продовжують активні дії щодо знищення членів незаконних збройних формувань на сході України, повідомив керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

 "Наступ сил АТО одночасно з різних напрямів в Луганській та Донецькій областях унеможливив організацію терористами оборони на всіх ділянках через гостру нестачу живої сили і озброєнь", – написав Д.Тимчук на своїй сторінці Facebook в середу вранці.

 Зокрема він зазначив, що нестача у членів НВФ ресурсів для організації оборони на напрямку Шахтарськ – Торез – Сніжне дозволив українським військовим присікти їхні спроби доставити в даний район підкріплення.

 "Це дозволило силам АТО перерізати трасу Н21, за якою здійснюється зв’язок угруповання противника в районі Донецька з "ЛНР" і поставки озброєнь і найманців з Росії", – заявив він.

 Крім того він поінформував про блокування угруповань НВФ в районі н.п.Алчевск і Стаханов, де знаходяться їхні опорні пункти.

 "Також силами АТО виконується задача з блокування груп бойовиків в районі Луганська і розблокування аеропорту в цьому населеному пункті, де тримають оборону підрозділи силовиків", – підкреслив Д.Тимчук".

 У той же час, за його словами, ДНРівці продовжують обстріли українських позицій.

 "З мінометів, ствольної артилерії і БМ – 21 "Град" обстріляні позиції і блок -пости сил АТО в районі н.п.Іловайск, Петровське, Стукалова Балка, Кринички, Шишкова, Нижній Мінченок", – поінформував Д.Тимчук

 Також він повідомив про обстріл з танків позицій силовиків на території аеропорту в Луганську і вантажного автомобіля українських військових з громадянського авто поблизу н.п.Петрівка.

 "З боку Росії тричі обстріляні позиції сил АТО поблизу н.п.Ільінка і Степанівка. Обстріли вироблені з БМ – 21 "Град" і ствольної артилерії", – написав Д.Тимчук

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: