fbpx
Право

У Кремлі засекретять дані про запаси газу і нафти

В уряді Російської Федерації планують заборонити передавати будь-яку інформацію про запаси природного газу і нафти американським компаніям. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Стало відомо, що комісія з екологічної безпеки Радбезу Російської Федерації провела спеціальне засідання. В ході даного засідання представники комісії доручили профільним відомствам уряду РФ розробити «відповідні заходи з перешкоджання передачі геологічної інформації представникам інших країн». Під час засідання був опублікований і ряд матеріалів. В таких матеріалах відзначається, що на сьогоднішній день інформацією про мінерально – сировинну базу Російської Федерації володіють дві найбільші компанії з США, що займаються геологічним аудитом. Йдеться про компанії DeGolyer & MacNaughton і Miller & Lents.

З метою захисту інформації про запаси газу і нафти комісія з екологічної безпеки доручила створити в Росії спеціальну систему в сфері аудиту запасів корисних копалин. За наявними даними, зараз збором таких відомостей займаються в Держкомісії по запасах і Центральній комісії з розробки при Роснадра.

Міністр природних ресурсів РФ Сергій Донський підтвердив чутки про створення російського аудиторського агентства.

«Мінприроди РФ обговорює з нафтовими компаніями ризики щодо заборони вивозу первинної геологічної інформації в інші країни. У нас є важіль, що дозволяє контролювати експорт такої інформації: це спеціальний регламент Росприроднагляду і обов’язкове отримання дозволу від Мінпромторгу», – заявив Сергій Донський.

Раніше повідомлялося, що український «Нафтогаз» може припинити співпрацю з «Газпромом». В такому випадку в компанії можуть обмежити або виключити подальше надання газотранспортних послуг певним контрагентам з боку ВАТ «Укртрансгаз» і НАК «Нафтогаз України».

Читайте також: