У Червоному Хресті досі не знають про зміст російської гуманітарки

Представники Червоного Хреста досі не отримали повну інформацію щодо вантажів російської колони, яка нібито перевозить гуманітарну допомогу для України. Таку інформацію в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» висловив Андре Лерш, координатор Міжнародного комітету Червоного хреста зі зв’язків з громадськістю.

Як заявив Андре Лерш, в Комітеті ще у вівторок отримали від Кремля два офіційних повідомлення. У першому повідомлялося про те, що «гуманітарний конвой» попрямував до українського кордону. Уже через кілька годин від російської сторони надійшло друге повідомлення – про вміст конвою.

«Ми отримали від РФ загальний опис конвою, але наша організація потребує додаткової, більш точної інформації про те, що перевозиться в цих вантажівках», – заявив Лерш.

Related Post

За словами експерта, технічні деталі з передачі вантажу в Україну перебувають на стадії розробки. Він пояснив, що багато технічних питань ще обговорюються. Зокрема, у Червоного Хреста немає точного плану з технічними подробицями.

Серед технічних питань, які потребують узгодження, є і питання щодо перетину кордону. Зокрема, чи зможуть ці вантажівки перетинати українсько – російський кордон, а також – у якому місці це станеться.

«Такі питання вирішуються на міждержавному рівні», – підкреслив Андре Лерш.

Представник Червоного Хреста констатує, що на даний момент в організації немає ніякої інформації і про місцезнаходження «гуманітарної колони». Також залишається невідомим, коли саме колона прибуде до українського кордону. Додамо, що терміни прибуття колони до кордону з Україною варіюються від 17:00 середи до четверга.

Leave a Comment