fbpx
Політика

Російські конвоїри в Україні не потрібні – Геращенко

 Як заявила народний депутат України від фракції «УДАР», уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на сході Ірина Геращенко, Україна не погоджувалася ні на які конвої з Росії, як би того не хотілося кремлівським конвоїрам.

 За її словами, в Луганську через терористів склалася критична ситуація із забезпеченням мирних громадян водою і харчуванням. Точніше, як сказала депутат, місцеві жителі страждають через відсутність товарів першої необхідності.

 У той же час, як стверджує Ірина Геращенко, українська влада прикладає всі зусилля для допомоги громадянам, проте на контрольовану терористами територію неможливо так просто поставити продукти, оскільки вони обстрілюють навіть автомобілі швидкої допомоги і, крім того, грабують склади. Тому, як повідомила Ірина Геращенко, президент України Петро Порошенко виступив з ініціативою створення міжнародної гуманітарної місії під егідою Червоного Хреста, яка зайде через Україну і пройде за узгодженим Україною маршрутом під охороною української армії і міжнародних місій.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 «Ніяких інших військових чи миротворців. Ніяких росіян там бути не повинно», – підкреслила депутат.

 Як нагадала Ірина Геращенко, ініціативу Порошенка вже підтримали Німеччина, США, Великобританія і Євросоюз. Червоний Хрест, в свою чергу, також заявив про готовність до такої місії.

 «Українська влада наполягає на тому, що все має бути проконтрольовано українською стороною і міжнародною місією, що вантаж доставлений і розподілений цивільному населенню, а не потрапив в лапи терористів, яких зараз стискають в кільце сили АТО», – додала вона.

Читайте також: