fbpx
Політика

Кернес обіцяє жорстко присікати будь-які спроби створити ХНР

Мер Харкова Геннадій Кернес закликав жителів міста зберігати спокій і не піддаватися ні на які провокації. Харківський градоначальник спростував повідомлення в ЗМІ про підготовку в регіоні референдуму про створення Харківської народної республіки.

"Я знаю, що в місті діють сили, зацікавлені розгойдати ситуацію, вони використовують брудні прийоми і "кишенькові" ЗМІ, повідомляючи, що до 23 серпня в місті нібито готується референдум і тут буде оголошена так звана ХНР", – йдеться в зверненні Кернеса, яке опубліковане на сайті Харківської міськради.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Кернес пообіцяв жорстко присікати будь-які спроби дестабілізації обстановки в місті, уточнивши: "Відповідально заявляю: поки я керую Харковом, ніяких референдумів і ХНР в нашому рідному місті не буде".

Мер висловив сподівання на те, що 23 серпня, коли жителі Харкова відзначатимуть День міста та День визволення від німецько-фашистських загарбників, у місті не відбудеться ніяких провокацій. " Псевдореферендуми і подібні дії принесли жителям Донбасу та Луганської області тільки війну, руйнування і горе", – констатував харківський мер.

Читайте також: