fbpx
Політика

МВС і ДержНС досі залишаються без реформ – Балога

 Народний депутат України Віктор Балога заявив, що реформа МВС почалася і закінчилася вивішуванням синьо-жовтих прапорів на патрульних автомобілях. Все інше, за його словами, практично не змінилося – спостерігаються ті ж самі побори та хабарі, та ж сама бездіяльність і некомпетентність.

 «ДАІ знову стоїть у кущах, під правильними знаками, єдина відмінність – хабарі беруть гордо, під синьо-жовтим прапором», – додав депутат.

 При цьому він звернув увагу на те, що Державна служба з надзвичайних ситуацій, за діяльністю якої він стежить у зв’язку з тим, що раніше двічі займав пост міністра МНС, також впевнено йде шляхом «​​реформ».

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 «Як ? Ну, наприклад, минулого тижня Вінницьке, Полтавське і Херсонське управління ДержНС перейменували в головні управління. Що це означає? Для особового складу нічого – на матеріально – технічне забезпечення це не вплине, на рівень зарплат також. Єдине, начальник отримає звання генерала, а керівництво ДержНС – подяку, яку можна порахувати і потримати в руках», – уточнив Віктор Балога.

 Як зазначив Віктор Балога, це не нова схема, і на ній керівництво МНС заробляло і раніше. Однак, за його словами, ряджені генерали і торгівля погонами – це те, чого не було при ньому. За його словами, це може підтвердити кожен, хто отримував звання за його каденції.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 «І так виглядає, що перейменування управлінь – єдина «реформа» в ДержНС за 6 місяців роботи нової влади. А те, що досі не розроблено більш 30 нормативних актів, необхідних для повноцінного введення в дію Кодексу цивільного захисту – дурниця. Те, що досі немає плану заходів цивільного захисту в зоні проведення АТО – теж. Але при всьому цьому керівник ДержНС дозволяє собі літати службовим вертольотом на моря, маскуючи це під відрядження. Ціна питання для бюджету – більше тисячі доларів за кожну годину польоту», – підсумував депутат.

Читайте також: