fbpx
Ситуація на Південному Сході України

РФ використала заборонені протипіхотні міни проти наших прикордонників – РНБО

 Вчора поблизу населеного пункту Мілове Луганської області крім п’ятикратного вогневого удару з протипіхотних вогнеметів "Джміль", з боку Російської Федерації були дистанційно запущені протипіхотні міни. Про це під час брифінгу повідомив спікер РНБО Андрій Лисенко, передає кореспондент УНН.

 "Вчора ми розповідали про нічний обстріл з російської території прикордонного пункту в селі Мілове Луганської області. Крім п’ятикратного вогневого удару з протипіхотних вогнеметів "Джміль", з боку Російської Федерації були дистанційно запущені протипіхотні міни. За задумом росіян, прикордонники, відступаючи, мали потрапити в пастку", – зазначив А. Лисенко.

 За його словами, після падіння капсули міни розкрилися, вистріливши в різні боки довгі жовті нитки, сплутались між собою як павутина. Зброї подібної тій, яка була використана проти військовослужбовців, в Україні немає. Використання протипіхотних мін заборонено міжнародним гуманітарним правом.

 "Звертаю вашу увагу, що прикордонна застава розташована в центрі населеного пункту Мілове, тому на мінах могли підірватися і мирні жителі, перш за все діти. Підкреслимо, що Мілове розташоване в 100 км від зони, де діють терористичні угруповання, що зайвий раз підтверджує факти російської агресії", – додав спікер РНБО.

 Джерело: УНН

Читайте також: