fbpx
Освіта

Виші Донецька планують розпочати новий навчальний рік 29 вересня – ОДА

У Донецьку вищі навчальні заклади, незважаючи на надзвичайну ситуацію, продовжують функціонувати і планують розпочати новий навчальний рік 29 вересня. Про це УНІАН повідомили в прес-службі Донецької обласної держадміністрації з посиланням на Раду ректорів Донецької області.

 Згідно з повідомленням, в даний час приймальні комісії вузів функціонують, але в скороченому режимі, приймаючи абітурієнтів з 9:00 до 12:00. У першій половині вересня планується провести сесію, перенесену за рішенням Міністерства освіти і науки, а також – завершити прийом документів на перший курс.

 Обсяги держзамовлення не знижені в порівнянні з минулим роком і навіть підвищені на таких актуальних напрямах, як, наприклад, комп’ютерні науки. Враховуючи труднощі для деякої частини абітурієнтів регіону з проходженням зовнішнього незалежного тестування міністерство для них встановило окремий порядок вступу, який проходитиме через іспити, в першій половині вересня.

 У другій половині вересня пройде зарахування на перший курс. Тривала бездіяльність казначейства створює серйозні проблеми в колективах вузів, так як співробітникам не виплачені аванс і зарплата за липень місяць. Постійний зв’язок з Міністерством освіти України дозволяє вузам своєчасно інформувати абітурієнтів про терміни і порядок проведення вступних іспитів, запевнили в ОДА.

 Джерело: УНІАН

Читайте також: