fbpx
Політика

У Росії суд заарештував офіцерів 72-ї бригади – консул

Російський суд в місті Красний Сулин Ростовської області заарештував на два місяці п’ять офіцерів 72-ї бригади. Про це власному кореспонденту УНІАН повідомив співробітник Генерального консульства України в Ростові-на-Дону, який знаходиться в приміщенні суду.

 «На жаль, суд прийняв прогнозовані рішення – всіх офіцерів заарештували на 2 місяці. Крім командира першого батальйону 72-ї бригади, майора Івана Войтенка, аналогічні рішення прийняті щодо заступника командира Віталія Дубиняка, командира танкового батальйону Олександра Полякова, начальника штабу Олександра Охріменка та командира першої роти Дмитра Устилка», – сказав він.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Консул підкреслив, що суд проходив за вимогою слідчого і прокурора в закритому режимі, тому він не міг бути присутнім безпосередньо в залі суду.

 Як повідомляв УНІАН, 4 серпня 438 українських військовослужбовців через обстріл змушені були відступити на територію РФ. Надалі майже всі вони повернулися в Україну. Росія продовжує утримувати 5 українських офіцерів. 8 серпня Слідчий комітет РФ попросив російський суд заарештувати 5 офіцерів 72-ї бригади Збройних сил України, яких «підозрюють» в «використанні важкого наступального озброєння невибіркової дії», «також перевіряється їхня причетність до обстрілу російської території».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Джерело: УНІАН

Читайте також: