fbpx
Політика

Надія Савченко повинна бути звільнена – посол України в США

Як зазначив посол України в США Олександр Моцик, вже місяць пройшов з тих пір, як Росія затримала українського лейтенанта Надію Савченко. За його словами, цей випадок є найяскравішим свідченням причетності Росії до конфлікту, нав’язаному Україні терористами, яких підтримує Кремль.

 Як заявив посол, Надія Савченко – українська героїня, і її викрадення проросійськими терористами і незаконне утримання Росією є грубим порушенням міжнародного права і прав людини.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 На його думку, її звільнення має бути заздалегідь вирішеною справою.

 «Україна закликає Сполучені Штати, ЄС і все міжнародне співтовариство встати на захист Надії Савченко та вимагати її негайного звільнення», – додав Олександр Моцик.

 Слід нагадати, що Надія Савченко була захоплена проросійськими бойовиками на сході України при виконанні службових обов’язків. Згодом терористи передали її Москві, де її заарештували, заявивши, що вона була затримана після перетину кордону, видаючи себе за біженку. Більше тижня до неї не пускали адвоката і піддавали в цей час тортурам. Їй також відмовляли в наданні адвоката. Зараз її звинувачують в причетності до вбивства російських журналістів в червні.

Читайте також: