fbpx
Міжнародна економіка

Латвія ввела заборону на провезення м’яса, консервів і молочних продуктів для пасажирів з РФ і Білорусії

Латвійські митні органи проводять повну перевірку багажу громадян, які прибувають в цю країну з Білорусії та Росії автомобільним, залізничним, морським або авіатранспортом.

У багажі пасажирів для власного споживання відтепер забороняється провозити м’ясо, ковбаси, м’ясні консерви та молочні продукти. Про це, з посиланнями на дані, отримані від представника митної служби Латвії, повідомила Калінінградська обласна митниця.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Заборона поширюється на м’ясні продукти включаючи сало, м’ясо, тваринні жири, ковбаси, м’ясні консерви, борошняні вироби з м’ясною начинкою, макарони, соуси і супи. Також дане обмеження діє на молоко і молочні продукти та корм для домашніх тварин, до складу якого входить м’ясо або молоко.

Латвійська митна служба пояснює дану заборону поширенням африканської чуми свиней (АЧС). "Ми не були поінформовані про це обмеження", – між тим повідомила агентству ИТАР-ТАСС прес-секретар Федеральної служби з ветеринарного і фітосанітарного нагляду РФ Юлія Трофімова. Вона висловила сумнів, що дане обмеження було встановлено ветеринарними службами Латвії.

Читайте також: