У Пентагоні повідомили про збільшення чисельності російських військ на кордоні з Україною

В оборонному відомстві Сполучених Штатів Америки повідомили про чергове нарощування російського військового контингенту, яке відбувається на кордоні з Україною. Про це повідомляє агентство Deutche Welle.

Варто відзначити, що в американському військовому відомстві припускають присутність 10 тисяч російських солдат неподалік від українських кордонів. Ситуацію на кордоні України та Росії у Вашингтоні прокоментував офіційний представник Пентагону Джон Кірбі.

«На кордоні з Україною може йтися про 10 000 солдатів. Однак вирішальне значення має не чисельність військ, а їх технічне оснащення та боєздатність», – заявив Джон Кірбі.

Related Post

Як стверджує Джон Кірбі, в даний момент на російсько-українському кордоні присутні системи ППО, артилерія, а також ряд армійських спецпідрозділів. Крім того, представник військового відомства США звернув увагу і на високий рівень боєздатності російських солдат, які знаходяться на кордоні з Україною.

Додамо, що американське видання New York Times з посиланням на джерела з уряду повідомляє, що офіційна Москва практично подвоїла кількість своїх військ в районі українського кордону. В New York Times пояснили, що в даний момент біля кордону з Україною знаходиться до 21 тисячі російських військовослужбовців.

Українська сторона повідомила про розташування в безпосередній близькості від своєї території 45000 російських військовослужбовців.

Раніше повідомлялося, що США виділить 19 мільйонів доларів на підготовку української Нацгвардії. Американські військові мають намір «навчити і оснастити чотири роти і одну тактичну штаб-квартиру української Національної гвардії». Відзначимо, що керувати навчанням будуть представники сухопутних військ зі складу Європейського командування ЗС США та Національної гвардії Каліфорнії.

Leave a Comment