fbpx
Політика

Порошенко звільнив відповідальних за закупівлі озброєння та тендери в армії

Президент України Петро Порошенко звільнив керівників департаментів, відповідальних за закупівлю озброєння і проведення тендерів в армії. Про це він заявив сьогодні на зустрічі з волонтерами, передає «РБК-Україна».

«На основі розслідування ГПУ про неефективне використання коштів Збройних сил я прийняв рішення про звільнення та відсторонення двох керівників департаментів», – повідомив президент.

При цьому прізвищ він не назвав. Петро Порошенко тільки сказав, що перший займався і відповідав за технічне забезпечення та тендери, і другий – за закупівлю озброєння. Відсьогодні, за словами глави держави, вакантні посади зайняли нові люди. Петро Порошенко сподівається, що вони виявляться більш ефективними керівниками.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Також президент дав доручення включити волонтерів до громадських рад та органів, які контролюють процес закупівель і тендерів для Збройних сил України. Водночас Петро Порошенко підкреслив, що влада відкрита для критики і готова вислухати всі побажання та зауваження щодо проведення закупівель для армії.

«Ми відкриті для критики, щоб удосконалити механізм взаємодії з волонтерами, забезпечити армію всім необхідним. У кожного міністра і губернатора повинна бути людина, яка співпрацює з волонтерами», – заявив президент.

Читайте також: