fbpx
Політика

Євросоюз відмовився коментувати повідомлення про можливу заборону транзитних польотів через Сибір

Єврокомісія відмовилася від коментарів у зв’язку з появою в ЗМІ повідомленнями про те, що Росія у відповідь на санкції ЄС може заборонить прольоти над Сибіром літакам європейських авіакомпаній.

"У нас немає коментарів на  статті, що з’явилися. Без коментарів", – заявив офіційний представник ЄК Фредерік Венсан на брифінгу в Брюсселі у вівторок.

Раніше повідомлялося, що російська влада обговорюэ можливість заборони транссибірських перельотів з Європи в Азію. Таким кроком російська сторона має намір відповісти на європейські санкції проти лоукостера "Добролет", вимушеного з 4 серпня призупинити свої польоти.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

За словами анонімного джерела, близького до російських урядових кіл, там вважають, що останні санкції ЄС вимагають відповідних дій. Для польотів з Європи в Азію європейські авіакомпанії використовують найкоротший транссибірський маршрут, за який платять гроші "Аерофлоту". Авіакомпанія отримує від іноземних перевізників близько $ 300 мільйонів на рік.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Основними платниками в Європі є Lufthansa, British Airways, Air France, і збитки, які вони можуть понести у разі введення Москвою заборони на польоти, оцінюються фахівцями більш ніж в один мільярд євро за три місяці санкцій.

Читайте також: