fbpx
Політика

“Росія – гаснуча держава”, – німецький політолог

Сполучені Штати Америки і країни Європейського Союзу на сьогоднішній день не зацікавлені в тому, щоб повалити путінський режим. Це пов’язано з тим, що західні держави бояться можливих наслідків від таких дій. З такою точкою зору виступила відомий німецький політолог Ліана Фікс.

«Незважаючи на всі труднощі в спілкуванні з Володимиром Путіним, незважаючи на його неприйнятну зовнішню політику, ні країни Європейського Союзу, ні Сполучені Штати Америки не зацікавлені в зміні режиму в Російській Федерації. На сьогоднішній день нікому невідомо, що почнеться після того, як у Російській Федерації розвалиться система, яка була зав’язана на одну людину. Страх перед смутою переважує дискомфорт багатьох високопоставлених чиновників, які не хочуть мати справу з Путіним», – висловила свою точку зору німецький політолог.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

На завершення Фікс додала, що в даний момент Російська Федерація – це не наддержава, що відроджується, а зовсім навпаки – це гаснуча держава.

«Росія – гаснуча держава, так як вона спирається не на сучасну економіку, а на прибуток від продажу від нафти і газу», – заявила вона.

Читайте також: