fbpx
Політика

Росія не може ввести миротворчий контингент в Україну в односторонньому порядку – Лисенко

  Росія не може в односторонньому порядку ввести миротворчий контингент в Україну, повідомив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

"Введення миротворчого контингенту – прерогатива суто Ради Безпеки ООН. Якщо буде прийнято рішення про введення миротворчого контингенту – на будь-яку частину території України, то повинна бути умова: обидві конфліктуючі країни повинні погодитися на це. Поки ж ніякої заяви ООН, ні згоди жодної зі сторін, немає", – сказав Лисенко на брифінгу в понеділок.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

"Тому наміри залишаються намірами", – додав він.

Крім того, Лисенко пояснив, що в Україні йде не громадянська, а визвольна війна. "Ми звільняємо свою територію від бандитів і терористів", – сказав він.

 Лисенка також нагадав, що американські конгресмени вже виступили з ініціативою визнати так звані "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

За його словами, таке визнання призведе до появи "низки обов’язкових нормативних актів для всіх країн, які об’єдналися для боротьби з міжнародним тероризмом".

Як повідомлялося, Росія перекинула в Брянську область на кордон з Україною 34 машини військової бронетехніки з нанесеною символікою миротворчого військового контингенту.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: