РФ збільшила кількість перекинутих в Україну колишніх правоохоронців – Тимчук

Як повідомив представник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук, за наявними у них даними, за останній тиждень значно зросла кількість перекинутих в Україну найманців з колишніх російських правоохоронців. За його словами, раніше більшість найманців, перекинутих з Росії в Україну, вербувалися з військовослужбовців запасу, які проходили службу в ГРУ ГШ ЗС РФ, ФСБ чи частинах ЗС РФ.

 Дмитро Тимчук зазначив, що за їхніми оцінками зараз на Донбасі знаходиться не менше 300 російських найманців з колишніх правоохоронців – спецназівців.

 «Раніше основна частина з них проходила службу в підрозділах СЗШР (Спеціальний Загін Швидкого Реагування) і ЗМСП (Загін міліції спеціального призначення) Росії», – додав він.

Related Post

 Як розповів Дмитро Тимчук, найманців вербують в різних містах Росії. Згодом вони проходять перепідготовку в навчальному центрі в Ярославській області, звідки їх вже перекидають в Україну.

 «Одночасно, за нашими даними, істотно знизилися «гонорари» цих найманців, які виплачуються за контрактами. Зокрема, якщо під час «утримання Слов’янська» найманці отримували від 200 до 360 тис. рублів на місяць (залежно від підрозділу і спеціальності) плюс «премії» за безпосередню участь у бойових діях, то в даний час їх утримання впало до 100 – 120 тис. рублів на місяць», – підсумував Тимчук.

Leave a Comment