fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Бійці батальйону “Кривбас” ліквідували терориста-смертника

Бійці 40-го батальйону територіальної оборони «Кривбас» змогли ліквідувати на блокпості автомобіль, в якому знаходився водій-смертник. Метою терориста було знищення блокпоста українських сил антитерористичної операції, а також знищення мирного населення, яке в цей момент знаходилося на блокпості.

Інформацію про знищення терориста-смертника повідомив командир 40-го батальйону «Кривбас» Микола Колесник, слова якого наводять українські засоби масової інформації.

«Водій автомобіля був знищений завдяки прицільному вогню бійців батальйону «Кривбас». Щодо транспортного засобу, на якому пересувався терорист-смертник, що хотів знищити блокпост і мирних жителів на ньому, то він дав просічку в лісопосадці і зупинився в полі», – прокоментував ситуацію на блокпості командир батальйону. За його словами, теракт був запланований саме в той період часу, коли на блокпості знаходилися мирні жителі, які евакуювалися з Донецька.

За уточненими даними, автомобіль рухався у бік блокпоста сил антитерористичної операції зі швидкістю понад 100 км/год. За словами Миколи Колесника, в ході розмінування транспортного засобу сапери витягли дві міни осколкової дії, які були приєднані до сидінь. Також в автомобілі була виявлена ​​граната РГО і пластіт виробництва Російської Федерації.

«Окрім цього, в автомобілі виявили пропуск так званої «Донецької народної республіки», який був виписаний 28 липня самопроголошеним «головою уряду» Олександром Бородаєм і «міністром оборони» Ігорем Стрілковим», – додав український боєць. На думку Миколи Колесника, метою смертника була спроба створити всі умови для того, щоб оточені групи бойовиків змогли прорватися з Донецька.

Читайте також: