fbpx
Міжнародна економіка

У Кремлі хочуть призупинити угоду про вільну торгівлю з Грузією

У міністерстві економічного розвитку Російської Федерації розробили проект постанови про призупинення угоди про дію зони вільної торгівлі з Грузією. Проект постанови Мінекономрозвитку РФ розмістили на єдиному порталі розкриття правової інформації.

«Відповідно до пункту 1-го статті 37-ї Федерального закону РФ від 15 липня 1995 року № 101 -ФЗ "Про міжнародні договори Російської Федерації" Уряд Російської Федерації постановляє: прийняти пропозицію міністерства закордонних справ, узгоджене з міністерством економічного розвитку і міністерством юстиції Російської Федерації, про призупинення дії угоди між урядом РФ і урядом Республіки Грузія про вільну торгівлю», – сказано в проекті постанови.

Варто відзначити, що угоду про зону вільної торгівлі Російська Федерація і Грузія уклали ще 3 лютого 1994 року.

Як відомо, призупинення угоди про вільну торгівлю з Грузією пов’язане з тим, що в грузинському парламенті 18 липня 2014 року ратифікували Угоду про асоціацію з Європейським союзом. У рамках угоди між РФ і Грузією малася на увазі скасування митних зборів, зборів і податків, які мають еквівалентну дію на експорт та імпорт товарів.

Раніше повідомлялося, що Росія обмежить постачання польських овочів і фруктів. Введення обмежень в Россільгоспнагляді пояснюють «систематичними порушеннями російських і міжнародних фітосанітарних вимог» під час поставок польської рослинної продукції.

Крім того, раніше в Росії відмовилися від українських плодоовочевих і рибних консервів. У Росспоживнагляді стверджують, що в ході перевірок української продукції були виявлені порушення ряду вимог законодавства Російської Федерації у сфері захисту прав споживачів.

Читайте також: