fbpx
Політика

Тимошенко обговорила авіакатастрофу Боїнга-777 з главою МЗС Австралії

 Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко провела зустріч з главою зовнішньополітичного відомства Австралії Джулією Бішоп, яка в даний час знаходиться в Україні у зв’язку з розслідуванням катастрофи пасажирського авіалайнера Боїнг-777. Про це повідомила прес-служба партії «Батьківщина».

 Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію на сході України, а також питання, пов’язані безпосередньо з розслідуванням катастрофи та гуманітарною місією щодо вивезення останків тіл і особистих речей жертв.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Юлія Тимошенко, у свою чергу, вказала на необхідність якнайшвидшого та безперешкодного доступу міжнародних експертів до місця катастрофи.

 Джулія Бішоп же заявила, що Австралія і Нідерланди не відступлять і доб’ються повернення тіл загиблих на батьківщину, а також проведуть розслідування авіакатастрофи. За її словами, винні мають відповісти за скоєне перед Гаазьким судом.

 Крім того, глава МЗС Австралії закликала фракцію «Батьківщина» підтримати у Верховній Раді проект закону про ратифікацію Угоди між Україною та Австралією про направлення австралійського персоналу в Україні у зв’язку з падінням авіалайнера і аналогічною угодою з Нідерландами.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Джулія Бішоп підкреслила, що розслідування має бути незалежним і об’єктивним, додавши, що буде особисто присутньою на засіданні Верховної Ради України під час голосування з відповідних законопроектів.

Читайте також: