fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. Силам АТО поки не вдається взяти під контроль Ізварине – міністр оборони

Міністр оборони України Валерій Гелетей прокоментував ситуацію на сході України. Як заявляє Валерій Гелетей, станом на сьогоднішній день українським збройним силам так і не вдалося взяти під контроль пропускний пункт Ізварине, розташований на кордоні з Російською Федерацією. Таку інформацію Валерій Гелетей оприлюднив у Верховній Раді.

«Нами взята Саур-Могила, але є проблеми на півночі – пропускний пункт Ізварине знаходиться під контролем сепаратистів», – заявив Валерій Гелетей.

Як пояснив міністр оборони, силами АТО дуже важливо утримати контроль над аеропортами Донецька, Краматорська та Луганська.

«Якби ми здали ці аеропорти, то там би вже були літаки і десант. А так вони через кордон поставляють тільки 5 % того, що планували постачати», – підсумував Валерій Гелетей.

Раніше хід АТО прокоментував начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко. За його словами, активна фаза антитерористичної операції на сході України може закінчитися раніше, ніж через місяць. Також він припустив, що Україна зможе обійтися і меншою кількістю мобілізованих громадян, ніж раніше задекларували у Верховній Раді.

Читайте також: