fbpx
Ситуація на Південному Сході України

СБУ затримала офіцера Нацгвардії за пособництво терористам

Служба безпеки України затримала старшого офіцера Національної гвардії України, який сприяв діяльності терористів. Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Працівники СБУ встановили, що під час перебування в червні-липні поточного року в зоні проведення АТО в Донецькій області затриманий встановив контакт з керівником розвідувального підрозділу (позивні «Бонаква», «П’ятнадцятий», в даний час знаходиться у м. Донецьку) терористичної групи під керівництвом громадянина Росії Ігоря Гіркіна і передавав бойовикам інформацію про плани керівництва сил АТО, дані про командирів, місцезнаходження, чисельність особового складу та озброєння батальйонів «Дніпро» і «Дніпро- 2», місцезнаходження прихованих вогневих позицій ЗС України в Слов’янському районі та блокпостів сил АТО.

Затриманий офіцер Нацгвардії також заздалегідь поінформував бойовиків про прибуття 01.07.2014 р. в зону проведення АТО міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з метою підготовки терористами замаху на посадову особу. Від затриманого терористи дізналися також інформацію про місце дислокації і систему охорони штабу АТО в Ізюмському районі Харківської області.

Читайте також: