fbpx
Політика

Бригинець підготував законопроект, що дозволяє депутатам йти на війну

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець зареєстрував у Верховній Раді законопроект, який дозволяє депутатам йти на війну. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

 За його словами, враховуючи ситуацію в країні і посилення агресії з боку Російської Федерації, заборона закликати народних депутатів України до лав військовослужбовців є, як він вважає, несправедливою і дискредитує право депутатів захищати свою батьківщину. До того ж, як зазначив Олександр Бригинець, відповідна заборона викликає антипатію і негативне ставлення громадян до народних обранців.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 «Виходячи з цього, існує необхідність прийняти відповідний законопроект», – сказав політик.

 Як розповів Олександр Бригинець, підготовлений ним законопроект передбачає виключення абзацу сьомого частини першої ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», що дозволить закликати народних депутатів України на військову службу по мобілізації. Він нагадав, що основними нормативно-правовими актами, що регулюють дане питання, є Конституція України та Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Читайте також: