fbpx
Економіка

З 18 липня діє нова форма заяви на скасування ЕЦП

Заяви попереднього зразка не приймаються до розгляду.

  Оновлену форму «Заява на скасування посиленого сертифіката відкритого ключа» можна завантажити на офіційному веб-сайті Акредитованого центру сертифікації ключів (http://acskidd.gov.ua).

 Скасування посиленого сертифіката ключа є достроковим припиненням його чинності. Зверніть увагу, що скасовані сертифікати ключів поновленню не підлягають.

 Для скасування сертифіката ключа, заявник протягом робочого часу АЦСК ІДД подає до відокремленого пункту реєстрації користувачів, письмову заяву на скасування сертифіката.

 Заявник зобов’язаний звернутися до АЦСК ІДД для скасування сертифіката ключа у разі:

  •  компрометації особистого ключа підписувача (факт або обґрунтована підозра того, що особистий ключ став відомий іншим особам, втрата можливості подальшого використання особистого ключа із будь-яких обставин, зокрема, втрата або пошкодження носія ключової інформації тощо);
  •  зміни відомостей, зазначених у сертифікаті ключа: переведення на іншу посаду або звільнення з роботи підписувача (для сертифікатів, в яких зазначена посада його власника); зміна прізвища; виявлення помилок у реквізитах сертифіката ключа тощо.

  За матеріалами: ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

Читайте також: