У банку ВТБ кажуть, що підготувалися до санкцій ЄС і США

У російському банку ВТБ встигли підготуватися до можливих санкцій з боку США і Європейського союзу. Про це в інтерв’ю розповів Сергій Дубінін, голова наглядової ради кредитної організації.

«Таке рішення з боку ЄС і США не було несподіваним. Логіка з введення санкцій проти РФ поступово говорила про те, що російські компанії з державною участю можуть бути об’єктом такого впливу», – заявив Сергій Дубінін.

Саме тому, запевнив представник ВТБ, раніше в банку обдумувати і робилися відповідні кроки для підготовки до нових санкцій. Сергій Дубінін зізнався, що введення санкцій з боку ЄС і США «викликає глибокий жаль». За його словами, зараз налагоджений механізм участі РФ в глобальних економічних процесах і на глобальних ринках піддається «штучному обмеженню».

Related Post

Як вважає Дубінін, посилення санкцій з боку Заходу не піде на користь ні Російській Федерації, ні економічним партнерам держави.

«Це можна вважати обмеженням фактично і на самих себе, коли проти когось пропонуються санкції – це обмеження власного бізнесу та власного розвитку», – підкреслив глава наглядової ради ВТБ.

Раніше в Європейському союзі посилили санкції щодо Російської Федерації. Наприклад, в ЄС обмежили доступ РФ до своїх ринків капіталу. У Брюсселі ввели санкції проти «російських фінансових інститутів, що належать державі». Також в ЄС ввели ембарго на торгівлю зброєю і заборону на поставки товарів подвійного призначення в РФ. Росії обмежили і доступ до високих технологій.

США призупинили експортні кредити та фінансування проектів для економічного розвитку в РФ. Доступ до фінансування США обмежили і для трьох російських банків – Банку Москви, ВТБ і Россельхозбанка.

Leave a Comment