fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. Вночі Донецьк обстріляли з артилерії – мерія

У ніч з 28 на 29 липня 2014 Донецьк знову піддався артилерійським обстрілам. На даний момент інформації про потерпілих у ході обстрілу поки немає. Про ситуацію в столиці Донбасу повідомляє Донецька міська рада.

Стало відомо, що в ході артобстрілів серйозно постраждали Київський і Ленінський райони. Приміром, в Ленінському районі постраждали будинки на хуторі Широкий. Крім того, пошкоджено приватні будинки, розташовані за адресами: вулиця Квірінга, 60 і вулиця Шкільна, 65. У Київському районі Донецька снаряди потрапили в будинки, розташовані на вулицях Крупської, Депутатській, Мерцкевіча, Башкирській і провулку Обскому.

У мерії відзначили, що зараз шість бригад МНС перебувають на місцях руйнувань, йде локалізація пожеж. Крім того, в результаті бойових дій на території Донецька виявилися пошкоджені газопроводи (Київський і Ленінський райони). Через пошкодження газопроводів було відключено 6 будинків приватного сектора.

У повідомленні сказано, що в Київському районі через попадання снаряда виявилися пошкоджені лінії електропередач, що викликало знеструмлення 4 трансформаторних підстанцій. Без електропостачання залишилося 54 житлових будинки по вулицях Поліграфічна, Собінова, Политбойців і проспекту Засядька.

Незважаючи на це, в Донецьку як і раніше працюють комунальні служби та транспорт. Залізничний вокзал Донецька також працює, але рухомі склади зі станції «Донецьк» тимчасово не надсилають і не приймають. Таке рішення викликане ушкодженнями залізничного полотна і контактних мереж на станціях Ясинувата, Горлівка, Авдіївка та Микитівка.

Раніше Тимчук визнав, що ситуація в зоні АТО залишається складною. Після того як сили АТО звільнили ряд районів від бойовиків, терористи провели кілька контратак. В даний момент фіксується активна підготовка терористів до оборони в районі н.п. Алчевська, Первомайська і Стаханова.

Читайте також: