fbpx
Політика

Росія порушує договір про роззброєння – Вашингтон

Адміністрація Сполучених Штатів Америки накинулася з обвинуваченнями на адресу Російської Федерації. Американці звинувачують російську сторону у серйозному порушенні умов угоди про ліквідацію стратегічних ракет малої і середньої дальності. Таку інформацію розповсюдила газета New York Times.

Повідомляється, що у Вашингтона є дані про те, що Російська Федерація на незаконній основі почала проводити випробування крилатої ракети наземного базування. У Сполучених Штатах Америки впевнені, що такі дії російської сторони загрожують безпеці США та союзників. Крім цього на сторінках газети повідомляється, що Барак Обама вже встиг повідомити президенту Російської Федерації Володимиру Путіну про позицію Білого дому в цьому питанні. Також американська сторона висловила готовність розпочати переговори з Москвою на вищому рівні.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

До слова, Сполучені Штати Америки вже повідомляли про можливе випробування міжконтинентальної балістичної ракети РС- 26 Російською Федерацією в січні 2014 року. Тоді Вашингтон припустив, що нову зброю в Росії почали тестувати ще в 2008 році.

Читайте також: