fbpx
Економіка

НБУ обмежив видачу гривні з банківських рахунків до 150 тисяч на добу

У Національному банку України встановили обмеження на видачу банківськими установами готівкової гривні через банкомати і каси до 150 тисяч гривень на добу на одного клієнта. Йдеться про обмеження видачі коштів з депозитних та поточних рахунків клієнтів. Про це стало відомо з постанови НБУ від 28 липня 2014 № 449, яке опублікували на сайті НБУ.

Своєю постановою НБУ вносить зміни до положення «Про врегулювання діяльності фінансових установ і проведенні валютних операцій».

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Таким чином, в Нацбанку України залишили без змін обмеження для українських банків з видачі готівкової гривні через банкомати і каси. Як відомо, раніше дія даної норми не поширювалася на отримання коштів з депозитних та поточних рахунків за умови їх внесення готівкою і в межах внесеної суми.

У постанові сказано, що відтепер такі обмеження не поширюються лише на видачу готівки на виплату заробітної плати, стипендій, пенсій та інших соціальних виплат (крім матеріальної допомоги). Також під дію положення не потрапляє виплата гарантованих сум відшкодування вкладникам з коштів ФГВФО.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Раніше Нацбанк розробив порядок роботи банків у надзвичайний період. Розроблена інструкція регламентує організацію роботи банківської системи в надзвичайному режимі для безперебійного фінансування потреб держави і життєдіяльності населення.

Читайте також: