fbpx
Новини світу

Держава збільшує виплати сім’ям загиблих в ході АТО військовослужбовців

Українська влада ухвалила рішення посилити соціальний захист військовослужбовців, які були мобілізовані в зону антитерористичної операції, а також членів їх сімей. Зокрема, українська держава збільшує розміри одноразової допомоги сім’ям загиблих військовослужбовців.

Про це сьогодні, 29 липня, повідомив начальник відділу військово-соціальної роботи Головного управління по роботі з особовим складом Збройних Сил України полковник Віталій Голота, слова якого наводить кореспондент «Укрінформ».

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

«Одноразова допомога призначена в розмірі 500 – кратного прожиткового мінімуму, який був встановлений законом для працездатних осіб. У тому випадку, якщо український військовослужбовець, військовозобов’язаний або резервіст загинув, то сім’я цього солдата отримає 609 тисяч гривень», – прокоментував ситуацію Віталій Голота.

Крім цього він підкреслив, що виплата одноразової допомоги проводитиметься обласними військовими комісаріатами. За його словами, виплачуватиметься допомога рівними частками членам сім’ї, батькам та утриманцям загиблого військовослужбовця.

Читайте також: