fbpx
Політика

Яценюк хоче ввести спеціальні рахунки для ПДВ і встановити мінімальну ціну на енергоносії

Глава уряду України Арсеній Яценюк пропонує парламенту підтримати пропозицію з введенням спеціальних рахунків для ПДВ. Таку ініціативу Арсеній Яценюк озвучив під час сьогоднішнього брифінгу. Слова чиновника передає РБК- Україна.

«До Верховної Ради вноситься законопроект про введення спеціальних рахунків з податку на додану вартість. За оцінками, протягом року з державного бюджету крадеться податокку на додану вартість на суму 12 мільярдів гривень. Це найскромніші розрахунки. Запропонована модель дозволить всім чесним платникам податків як платити ПДВ, так і отримувати відшкодування ПДВ», – сказав прем’єр.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Крім того, під час позачергового засідання Верховної Ради (31 липня) Арсеній Яценюк збирається запропонувати нардепам провести реформу єдиного соціального внеску. Глава уряду висловив надію, що з даної реформу влади домовляться вже до четверга. Прем’єр-міністр пояснив, що збирається зменшити ставку оподаткування єдиного соціального внеску, одночасно з цим розширивши базу оподаткування. Таким чином, глава уряду має намір збільшити доходи, детінізувати заробітні плати, знищити тіньовий обіг коштів і капіталів.

«Я сподіваюся, що парламент, можливо, буде підтримувати ці законопроекти», – підкреслив Арсеній Яценюк.

Також Арсеній Яценюк пропонує народним депутатам встановити мінімальну ціну на нафту і природний газ. Під час брифінгу прем’єр-міністр оприлюднив схему, по якій відбувається «кругообіг газу».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

« Добули газ, при собівартості видобутку з ПДВ, з транзитуванням і всім максимум за 1 тисячу гривень. Продали в офшор за 1,5 тисячі гривень, а з офшора повернули назад по паперах і продають на території України по 6 тисяч гривень», – підсумував Яценюк.

Раніше повідомлялося, що Яценюк збирається посадити нардепів і членів Кабміну на «голий» оклад.

Читайте також: