fbpx
Освіта

Томенко пропонує збільшити кількість годин викладання історії України у ВНЗ

 Народний депутат України, радник президента України Микола Томенко направив депутатський запит до Міністерства освіти і науки щодо необхідності збільшити кількість годин на викладання історії України в технічних вищих навчальних закладах країни.

 За словами Миколи Томенка, до нього звернулися викладачі з технічних ВНЗ, які заявили, що невелика кількість годин на викладання історії це не просто неправильно, а ідеологічно і політично помилково.

 «Нинішня ситуація чітко продемонструвала, що велика кількість громадян України, в тому числі і молодих людей, не знають істинної історії власного народу. Відсутність історичних знань і, відповідно, слабка просвітницька робота стала одним з факторів поширення ідеології так званого "Русского міра"», – сказав депутат.

 Як вважає Микола Томенко, кількість годин, які зараз відводяться на викладання історії – недостатня, щоб проінформувати студентів про всю історію України. Він переконаний, що ВУЗам слід переглянути програму викладання історії України, збільшивши кількість годин.

 Таким чином, як повідомляє прес-служба Миколи Томенка, депутат пропонує Мін’юсту розглянути можливість збільшення годин викладання не тільки історії України, а й інших предметів гуманітарного циклу.

Читайте також: