fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи продовжують використовувати дітей як живий щит – Шкіряк

  У Донецькій області незаконні збройні формування продовжують утримувати дітей-сиріт як заручників і "живий щит", заявляє радник глави МВС Зорян Шкіряк.

"На жаль, наші спроби вирішити питання про евакуацію хворих дітей із зони конфлікту в Донецькій області поки так і не принесли ніяких результатів. Бойовики ДНР в категоричній формі забороняють вивозити дітей із зони АТО", – повідомив З. Шкіряк агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, в першу чергу  йдеться про 135 хворих дітей з Донецького міського та Донецького обласного будинків дитини (41 і 48 дітей відповідно), а також Макіївського будинку "Малятко" (46), де знаходяться ВІЛ-інфіковані діти.

Усього в Донецькій області знаходиться 323 дитини, включаючи дітей-сиріт і вихованців інтернатів, що вимагають негайної евакуації.

З. Шкіряк розповів, що представники самопроголошеної "Донецької народної республіки" з надуманих причин постійно блокують будь-які спроби вирішення цього питання, продовжують шантаж і, погрожуючи персоналу, забороняють евакуацію.

"Проте, разом з головою облдержадміністрації Сергієм Тарутою, за участю кількох переговорних груп, цілодобово робимо все можливе для організації евакуації дітей та їх переїзду в безпечну зону під опіку держави", – запевнив представник МВС.

За його словами, для прийому дітей, в інших областях і у звільнених від терористів містах Донецької області, готові всі умови для перебування, ліки, медперсонал, вихователі.

"Хочу особливо відзначити і офіційно попередити, що всі, хто перешкоджає вивозу дітей, і сприяють в цьому терористам, будуть ідентифіковані і понесуть суворе покарання згідно з законами України. Це особливо тяжкий злочин, адже йдеться про загрозу життю наших дітей", – заявив З.Шкіряк.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: