fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Україна обурена дискримінацією дітей в болгарському таборі «Містраль»

У літньому дитячому таборі в Болгарії розгорівся міжнаціональний скандал. Дітям з України заборонили носити вишиванки, співати українські пісні і проявляти свій національний патріотизм. Інцидент стався в болгарському таборі «Містраль» між відпочиваючими дітьми з України і керівником групи аніматорів Ігорем Абессіновим. Він, за словами українських школярів з України, змусив їх зняти вишиванки на очах ровесників зі всієї Європи. МЗС України вже висловив свою думку з цього приводу, категорично засудивши дискримінаційні та українофобські вчинки молодої людини. Про це повідомили в прес-службі відомства.
 
«Беручи до уваги свідчення родичів українських дітей та очевидців, встановлена ним заборона на демонстрацію і носіння українських національних символів у таборі відпочинку і на цьому грунті моральне знущання, яке було нанесено дітям з України через демонстративний прояв неповаги до української національної символіки, може свідчити про скоєний ним злочин дискримінації за національною ознакою, порушення прав і свобод людини, розпалюванні ксенофобських настроїв та міжетнічної нетерпимості», – йдеться в повідомленні.
 
У зв’язку з тим, що трапилося, МЗС України направило ноту в зовнішньополітичне відомство Республіки Болгарія з проханням дати правову оцінку діям Ігоря Абессінова, провести розслідування цього інциденту і вжити заходів, щоб не допустити подібних випадків у майбутньому. З метою надання необхідного консульсько-правового захисту та сприяння українським дітям, а також з’ясування всіх обставин, до місця інциденту прибув український консул. Справа перебуває на особливому контролі МЗС і Посольства України в Республіці Болгарія.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 

Скандал у болгарському таборі "Містраль" (відео):

Читайте також: