fbpx
Ситуація на Південному Сході України

РФ продовжує накопичувати свої війська біля кордону з Україною – Держдепартамент США

 Збройні сили Російської Федерації продовжують накопичуватися неподалік від кордону з Україною. Таку інформацію під час брифінгу оприлюднила представник Держдепартаменту США Марі Харф.

«Ми бачили, що російські військові зосереджуються біля кордону з Україною, як було і раніше», – заявила Марі Харф.

Після цього Марі Харф підкреслила, що є всі причини погоджуватися з тим, що в даний момент на російсько-українському кордоні перебувають близько 15 тисяч російських військових.

«Українці несуть повну відповідальність за те, щоб захищати громадян своєї країни і свою територію, це їх обов’язок, вони так і роблять», – зазначила Марі Харф.

Також представниця Держдепартаменту США пояснила, що в Російській Федерації повинні вживати необхідних заходів для деескалації ситуації на сході України. Зокрема, російська сторона повинна «відійти назад і перестати підтримувати терористів, що збивають українські літаки, і нападників на мирних жителів».

Варто відзначити, що раніше координатор групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук заявив про нічний обстріл позицій АТО. За його словами, протягом минулої ночі було зафіксовано 5 обстрілів позицій українських силовиків з боку Російської Федерації.

Також повідомляється, що відзначена активність диверсійно-розвідувальних груп противника поблизу населеного пункту Попасна.

«Сили АТО вживають необхідних заходів з пошуку та знешкодження диверсантів», – підкреслив Дмитро Тимчук.

 

Читайте також: